Varamon dagen efter en fin baddag

Hej Surfarvänner! Efter flera års ökande nedskräpning under den finaste bad-perioden i Varamon, känner vi i styrelsen att vi vill bidra till ändrat beteende och mindre nedskräpning på vår fantastiska strand. Under fina badhelger i juni och juli, lämnas det enorma mängder skräp kvar på stranden. Detta städas tålmodigt upp av alltfler kommunalt anställda städare, morgonen efter. -Följande dags eftermiddag kan det återigen se likadant ut. Se bild nedan.
Nu har Lisbeth och Barbro fått nog! ( skapare av fb-gruppen ”Rent och snyggt i Varamon-en vision” )
Vi i Varamon Surfklubb vill dra vårt strå till stacken. Planen är att vi nästkommande ”lämpliga skräpdag” ( läs en solig bad-dag, helst lördag, söndag kl 15.00, göra gemensam sak med Barbro och Lisbeth! -Vi pratar med badgästerna nedanför Skogsborg och delar ut sop-påsar till de som behöver. Samtidigt passar vi på att visa vilka trevliga personer vi är som surfar i Varamon och vad vi tänker om hur man kan ” göra skillnad” som privatperson ( läs: -ta med sina tomförpackningar till närmaste papperskorg) Vi delar ut soppåsar till de som vill ha.

Vi som vill vara med samlas lördag 3 juli, kl1430 , vi tar på oss våtdräkt ( shorty alt nedrullad :-), sele och surfskor (=synas att vi är surfare. SKOR=visa att det lämnas krossat glas på stranden) sedan promenerar vi runt och pratar med badgäster ca 1 tim, därefter avslutar vi med gemensam fika som Klubben bjuder på.

Vi testar denna aktion 3 juli och om det faller väl ut, gör vi det eventuellt ytterligare gånger under badsäsongen.

Hälsningar från styrelsen genom sekreterare Erik